Jagttegnskursisterne fra Vejen Aftenskole har haft travlt i vinter og foråret, og nu nærmer tiden sig for jagttegnsprøven.
Askov/Malt Jagtforening har derfor haft indbudt deltagerne på praktisk træning på Estrup Hovedgård med afstandsbedømmelse samt våbenbehandling, sammen med aftenskolelærer Ole K. Hansen, som har undervist i dette siden 1998. Her havde Askov/Malt Jagtforenings nyjægerudvalg anlagt handlingsbaner rundt om i terrænet for at hjælpe deltagerne med at vurdere afstande i forskelligt natur. Desuden var der indlagt træning i våbenbetjening.
Når jagttegnsprøven er bestået, kommer skydeprøven. Når denne også er bestået, er jagttegnet nok i hus, men efterfølgende er der stadig meget at lære som ny jæger om jagtadfærd. Derfor inviterer Askov/Malt Jagtforening også nye jægere på en nyjægerjagt til efterår, hvor der lægges vægt på at lære de nye jægere hvordan en fællesjagt kan foregå. Her får de gode råd og vejledning om jagtens skrevne og uskrevne regler af erfarne jægere. Desuden arranger nyjægerudvalget bla. havjagt, skydekurser samt riffeljagt for nyjægere.
Mange nye jægere
I de sidste ca. 10 år er nye jægere strømmet til. Historisk har der aldrig været flere jægere i Danmark. Lidt under 180.000 indløser jagttegn hvert år og omkring 90.000 af disse nedlægger et eller flere stykker vildt. Omkring 80.000 jægere er via lokale jagtforeninger organiseret i Danmarks Jægerforbund, som dermed er en af landets absolut største ”grønne” organisationer.
Flere og flere kvindelige jægere
En anden markant tendens er, at flere og flere kvinder i denne tid bliver jægere. Nu er mere end 11.000 af jagttegnsløserne kvinder, hvilket svarer til ca. 6% og er det højeste antal, der nogensinde er registreret. Blandt jægere under 40 år er nu mere hver tiende en kvinde.
AMJ’s fotograf fulgte Charlotte Vestergaard Nielsen og Martin Pedersen rundt på handlingsbanen og indimellem udfordringerne var der også tid til en kop kaffe.
AMJ ønsker kursisterne held og lykke med prøverne.